Лаборатория Бодимед вече притежава сертификат за качество от INSTAND

Уважаеми пациенти,

Лаборатория Бодимед вече притежава сертификат за качество от INSTAND и за изследването с HPLC-MS/MS на Vitamin B6.

За какво допринася Витамин В6 (Пиридоксал фосфат)?

Превенция на рак

Мета-анализ на проспективни проучвания установява, че хората с прием на витамин В6 в най-високия квинтил имат 20% по нисък риск от колоректален рак, отколкото тези с прием в най- ниския квинтил.

Когнитивна функция

Предполага се, че лошият статус на витамин В6 играе роля в когнитивния спад при възрастни. Няколко проучвания показват връзка между витамин В6 и мозъчната функция при възрастните хора.

Предменструален синдром

Добавките с витамин В6 могат да намалят симптомите на  предменструален синдром (ПМС). Мета анализ на девет  публикувани проучвания, включващи почти 1000 жени с ПМС, установи, че витамин В6 е по-ефективен за намаляване на симптомите на ПМС от плацебо.

Гадене и повръщане при бременност

Около половината от всички жени изпитват гадене и повръщане през първите няколко месеца от бременността.

Рандомизирани проучвания показват, че комбинация от витамин В6 и доксиламин (антихистамин) е свързана със 70% намаляване на гаденето и повръщането при бременни жени и по ниски нива на хоспитализация за този проблем.

Американският конгрес по акушерство и гинекология (ACOG) препоръчва монотерапия с витамин В6 три или четири пъти на ден, за лечение на гадене и повръщане по време на бременност.