За нас

История

1991

Основана от Доц. Бушка Захариева, като първата частна лаборатория, специализирана за хормонални изследвания.

1994

Разширява се с разкриването на клинична лаборатория

1997

Става лаборатория за провеждане на клинични проучвания от известни фармацевтични институти в Германия, Швейцария, Австрия, Франция, САЩ, Холандия, България и др.

1998


Открива се клон на ул. „Позитано“ №24.

1999

Започва се съвместна дейност с Labor Limbach – Германия. По този начин на българския пазар се предлага най-широка гама от изследвания, които не се извършват в страната.

2000

Разширява се с разкриването на микробиологично звено.

2001

Сключва договор с НЗОК и едновременно с това с много частни застрахователни дружества: Дом Здраве, ОЗОФ Доверие, БУЛСТРАД Здраве, ЗОК Надежда, Далл Богг Живот и Здраве, Дженерали Закрила, Евроинс Здравно осигуряване, ДЗИ, ФИ Хелт, Животозастрахователен институт АД. Провежда външен контрол на качеството в НСВОК.

2002

Става първата частна лаборатория акредитирана от Министерството на здравеопазването

2003


Открива се клон в Пловдив.

2004

Бодимед получава сертификат от ISO 9001:2000.

2007

Открива се клон на ул. „Бузлуджа“ №29 и утвърждава съвместната дейност с Labor Limbach – Германия.

2008

Откриване на лаборатория в Сандански.

2011

Става единствената лаборатория в България, която е акредитирана от немската акредитационна служба DAkkS по най-високия международен стандарт за лабораторно качество ISO 15189:2007. Започва допълнителен външен контрол в чуждестранни институции (INSTAND) за пълната гама акредитирани изследвания.

2012

Открива лаборатория в Стара Загора.

2014

Открива се клон в Бургас.

2016

Разширява се с разкриването на звено Паразитология.

2017

Започва да се занимава с молекулярна диагностика за анализ на НК – PCR и сътрудничество с NIPD genetics

2018

Разширява се с разкриването на звена Вирусология и Цитология и започва първи контакти с лаборатория в Германия – GANZIMMUN.

2019

Открива се клон в  гр. Плевен.

2020

Установяване в сградата на ул. „Лайош Кошут“ № 4.

2021

Откриване на сектор микробиология в град Пловдив.

2022

Откриване на нов сектор в клинична лаборатория – методика HPLC-MS/
MS и ICP-MS .

Медико-диагностична лаборатория Бодимед – първата частна хормонална лаборатория е основана през 1991г. През годините се утвърдихме като референтна и водеща лаборатория. С колектив от близо 200 професионалисти на най-високо ниво сме в състояние да посрещнем нуждите на пациентите, като създаваме отлични условия на обслужване.

Качеството на работа е вътрешен договор и основен приоритет на лабораторията. С постоянното повишаване на качеството и изпълнявайки нашия девиз „Когато трябва да сте сигурни“, ние реализираме високите стандарти на нашата дейност.

В структурата на лабораторията са включени сектори по клинична лаборатория, хормони, туморни маркери, микробиология, паразитология, вирусология, имунология и цитология.

През 1999г. Бодимед е първата лаборатория в България,която започва съвместна дейност с лаборатрията на д-р Limbach в Германия. Това даде възможност на пациентите да правят редки изследвания, които не се изработваха в страната.
Лаборатория Бодимед е първата и единствена лаборатория в страната, която е покрила изискванията на най-високия международен лабораторен стандарт ISO 15189 и е акредитирана от Немската акредитационна служба  DakkS.

От 2007 . станахме част от най-голямата лабораторна верига в Германия на д-р Limbach и колеги.

МДЛ Бодимед има богат опит в международни проекти, конгреси и клинични проучвания. От тях черпим идеи и опит за непрекъснато развитие и оптимизация.
Ние сме признати в цялата страна. Нашите резултати са валидни и в чужбина.

Намерете най-близката
лаборатория за Вашето изследване

Лаборатории